ARKIV / MØTER 2018

MØTER OG AKTIVITETER I 2018

27. NOVEMBER: BESØK DISTRIKTSGUVERNØR OG ASSISTERENDE DISTRIKTSGUVERNØR

Distriktsguvernør for 2018/2019 Arvid Blindheim og assisterende guvernør Ingrid Amalie Hagen besøkte Ørskog Rotaryklubb. De hadde først et møte med styret på Gamlebanken. Der ble det utvekslet mye informasjon, blant annet om medlemsrekruttering, organisering av alt styrearbeid og praktisk arbeid i kommiteene, vårt internasjonalt engasjement i Mama Claraprosjektet, Ørskogkalenderen, utkjøring av mat, dugnad for Gamlebanken, Summercamp, RYLA, og mye mer.

Det har blitt en tradisjon at Brattvåg Rotaryklubb og Ørskog Rotaryklubb har Guvernørens møte i lag og det var derfor ekstra hyggelig at syv medlemmer fra Brattvåg Rotaryklub deltok på dette møte i Ørskog. Arvid Blindheim holdt et engasjert foredrag om arbeidet i Rotary. Alt i alt kan vi være stolt over å være en del av Rotary-felleskapet.
Vi takker alle for deltaking på dette møte, men en spesiell takk sendes til Arvid Blindheim og Ingrid Amalie Hagen.9. NOVEMBER: INFORMASJONSKVELD UTVIKLING SJØHOLT SENTRUM

Presentasjon resultater fra arkitektfirmaer. I regi av Ørskog kommune. Det ble presentert spennende ideer for Sjøholt Sentrum, og vi håper at kommunen, næringslivet og innbyggerne skal arbeide videre for å få (en del av) planene realtisert i framtida.

22. OKTOBER: BEDRIFTSBESØK AMDAM SAG & HØVLERI

Tor Einar Amdam fortalte om bediften han etablerte i 7o-tallet og utviklingen fram til 2018. Amdam Sag & Høvleri har for tida litt over fire årsverk og har en del viktige kunder i den maritime bransjen på Sunnmøre. Kvelden ble avsluttet med en visning. Vi takker Tor Einar Amdam for en interessant kveld. 
15. OKTOBER: VENNSKAP - ÅPENT MØTE MED ASTRI HAUGEN MØLLERHAUG

Astri Haugen Møllerhaug fra Ålesund har ved flere anledninger holdt foredrag om diverse temaer. Denne kvelden kom hun til Ørskog Rotaryklubb og fortalte om vennskap. Hva betyr en venn for deg? Hvorfor er vennskap så viktig? Det ble ikke bare prat fra hennes side, men også mange spørsmål og historier fra publikumnet. Tusen takk Astrid for en inspirererende kveld, og en klem fra presidenten.
8. OKTOBER:  SKALLDYRKVELD I GAMLEBANKEN

Det ble en hyggelig skalldyrkveld med et underholdende innlegg fra Kjell Løseth. Med sin tryllekunst og historiefortelling viste han oss at alle kan bli lurt. Vi takker Kjell for dette og vi takker også klubbdrift-kommitteet for organiseringen av denne kvelden. Vi har det bra i Ørskog Rotaryklubb!
24. SEPTEMBER: KARIN SVENDSEN HOLSTAD OG ERNA BERG ROGNE: STATUS PROSJEKT MAMA CLARA

Mama Clara driver veldedig arbeid ved barnehjemmet Aintoinette Meo i Chuquibamba, Peru. Det er Erna Berg Rogne som leder arbeidet og har etablert organisasjonen Mama Clara Norge til dette formålet. Erna har samlet en del hjelpere rundt seg og de har presentert prosjektet for Rotaryklubber i distriktet. Det er Hareid Rotaryklubb som er samarbeidsparner til Mama Clara med flere andre klubber i området som støtter prosjektet og hvor Ørskog Rotaryklubb er en av dem. I kveld ga Karin og Erna en oppdatering: det første prosjektet, et nytt kjøkken, var veldig vellykket. Nå satser de på et nytt felles Rotaryprosjekt: renovering av 7 dusjer og toaletter. Ørskog Rotaryklubb skal også støtte dette nye prosjektet.

Presentasjonen (PDF) kan lastes ned her.
22. - 23. SEPTEMBER: DISTRIKTSKONFERANSE OG ÅRSMØTET DISTRIKT 2305

Et vellykket og inspirerende distriktskonferanse på lørdag og årsmøtet på søndag ligger bak oss. Vi i Ørskog Rotaryklubb er stolte over hva som ble skrevet om oss i årsmeldingen.Hele årsmeldingen fra distrikt 2305 for rotaryåret 2017/2018 kan lastes ned her.


17. SEPTEMBER: JAN PETTER LARSEN, WENAAS KAPITAL

Jan Petter Larsen er administrerende direktør i Wenaas Kapital og informerte oss om Digerneset i Skodje kommune og planene framover. Det ble en interessant foredrag hvor Jan Petter Larsen viste engasjement og en spennende visjon som strekker seg over mange år. Og det blir ikke en IKEA på Digerneset...
10. SEPTEMBER: SILJE LEE KNUTSEN, STORFJORD ISKREM

Silje Lee Knudsen står bak bedriften Storfjord Iskrem, som er etablert i Stordal i år. Storfjord Iskrem lager is basert på geitemelk. Bare ikke det er innovativ: det lages is med en tvist. Hva synes du om is med brunost? Eller hva med chili og lime? Eller heller med Kraftkar fra Tingvollost? Silje fortalte om hennes bakgrunn, grunderidé, produktene sine og videre utvikling av bedriften. Og selvfølgelig fikk vi smakt isen.

27. AUGUST: EGOFOREDRAG KJELL SVERRE HANSSEN

I dag var det Kjell Sverre Hanssen sin tur til å holde et egoforedrag. Kjell Sverre ble født i 1960 og hadde sin oppvekst diverse steder i Trøndelag. Der møtte han også Emma da han jobbet i en Coop-butikk. Han giftet seg med Emma og de fikk tre barn. Kjell Sverre jobber fortsatt i Coop Orkla og har drevet Coop-butikken i Vatneeidet i mange år. For ikke så lenge siden ble Kjell Sverre bestefar for første gang, og datteren sin giftet seg nylig i Trondheim. Vi takker Kjell Sverre for et underholdende foredrag.
13. AUGUST: BEDRIFTSBESØK INSTORDAL

Steffen Leganger er stordaling og gründeren bak hyttekonseptet InStordal. Han har en visjon om å realisere hyttedrømmen for folk flest, med små hytter, med høy kvalitet, komfort og design. Han informert oss om historien bak hyttekonseptet og framtida. Deretter fikk vi en visning på en hytte på Stordal Camping. Vi takker Steffen for et interessant foredrag og visningen.
11. JUNI: BESØK ØRSKOG BRANNSTASJON

Denne mandagskvelden besøkte vi brannstasjonen på Sjøholt. Brannsjef Kjell Arve Lid fortalte om Ørskog Brannvesenet sitt arbeid, om det dyktige mannskapet, og viste oss hele byggningen. Ørskog brannvesen består av 16 deltidstilsette, herav 4 utrykningsleiarar og 6 røykdykkarar. Ørskog Brannvesenet har for tida ingen rekrutteringsproblemer. Interessen for å bli brannmann eller -kvinne er stor.28. MAI: DUGNAD GAMLEBANKEN

Det er alltid nok å gjøre i og rundt Gamlebanken, så også mot sommeren. Det skal se fint og ryddig ut når vi nærmer oss sesongavslutningen. Hele 11 personer møtte opp og da går arbeidet fort og lett. Humøret var på topp. Det ble vasket inne, vinduer malt oppe, plen ble klippet, kantene ble strimmet, raket, ugress fjernet, og mye mer. Takk til alle som var med. Belønning ble det i form av kaffe, is og kjeks ute i kveldssolen.

14. MAI: BESØK ØRSKOG VASSVERK

6 medlemmer besøkte Ørskog Vassverk på Ørskogfjell. Det er Ørskog kommune som har ansvar for trygd og rent vatn i alle husstander i kommunen. Jan Ove Longvastøl og Be Klein Hulse ga oss en orientering og omvisning. Vi takker så mye for all informasjon som ble delt med oss. 
28. APRIL: ØRSKOG ROTARYKLUBB BIDRAR TIL STRANDRYDDEDAGEN

Mange frivillige fra hele Ørskog var i sving for å rydde land og strand. Også Ørskog Rotaryklubb deltok. Ikke alle var med på bildene da vi har delte oss opp over en tildelt strekning i regi av Ørskog Frivilligsentral. Vi var i alt 9 personer. 
Ikke all søppel kom fra havet og med vinden. Tydelig at noen også er dumpet, men vi tok det selvsagt med oss. En kaffepause ved et naust med utsikt over fjord og fjell var kjekt. Mange lass ble levert ved miljøstasjonen.23. OG 30. APRIL: DUGNAD GAMLEBANKEN

Våren er på vei og Gamlebanken kjargjøres til årets sesong. Mange som leier vårt klubblokale til konfirmasjon i familien. Da må det se rydding og strøkent ut.
En arbeidsvillig gjeng på 12 medlemmer stilte opp og jobbet med følgende: vasking av ute- og innevinduene, vinduene oppe i det lille møterommet fikk koblevinduer, gulv og lamper ble vasket, skap ble flyttet, gammel isgrus ble børstet bort, gamle planter havnet i kompostdunken, gammel løv ble ryddet vekk samt mose på trappene. En pause med kaffe og noe å bite i og sosialt samvær hørte selvsagt også til. Bra jobba alle som var med! 16 APRIL: LÆRER LENE HÅHOLM DAHL OG ELEVENE LUKAS OG ADRIAN

Det ble to interessante foredrag om lesing og leseferdigheter hos barn i grunnskolen (Lene) og leikepatruljen (Lukas og Adrian). Målet med leikepatruljen er å få fleire med i leiken slik at det blir mindre krangling og erting i friminutta.19. MARS: FRØYDIS MOE SMITH: FELESMIA

Frøydis Moe Smith driver fiolin-reparasjonsverkstedet Felesmia her på Sjøholt, i tillegg til Timaios Musikk , som er en faghandel for strykere og andre strengeinstrumenter. Hun fortalte om arbeidet som fiolinreparatør og hvordan alt begynnte da hun var ung. Og om overtakelsen av Timaios Musikk. Forelesningen startet og ble avsluttet med fin violinspill.
12. MARS: RUNA KLOCK OM STEDSUTVIKLING I ØRSKOG

Runa Klock er leder for eit tettstedprosjekt for Sjøholt sentrum. Hun er ansatt i en ett-års stilling i Ørskog kommune
Vi fikk høre om tettstedprosjektet som er satt i gang, og som skal ende opp i en ny reguleringsplan for Sjøholt sentrum. Hun har snakket med mange i kommunen for å danne seg et bilde om hvordan man opplever Sjøholt sentrum og hva som må til for et mer attraktiv sentrum, mer mer grønt og mer aktivitet. 26 FEBRUAR: TEMAKVELD LOKAL MAT

Det ble en vellykket temakveld om  lokal mat på Ørskog Fjellstova, organisert av Ørskog Rotaryklubb, med nesten 90 gjester. Med mange deilige småretter og foredrag fra diverse lokalmatprodusenter (Derinngarden, Mosbøen Gård, Baatbryggeriet) og Fylkesmannen Lodve Solholm. Han fortalt om Fylkesmannen sin lokalmatsatsing. 
12. FEBRUAR: ÅSE KARIN GJÆRE OM FJELLBEREDSKAP

Åse Karin Gjære er stabsleier i Ørskog kommune. Hun er og beredskapskoordinator for kommunen og har ansvar for oppdatering av beredskapsplaner/informasjon og sekreteriatet for kriseledelse i kommunen. I kveld fortalte Åse Karin om fjellberedskapen i indre Storfjord. Hun startet med et historisk tilbakeblikk og de flere fjellras som har gått fra de bratte fjellsidene langs fjordene, fram til dagens tekniske utstyr på de tre rasutsatte fjellpartia i vår del av landet. Per dags dato er Åkneset verdens best overvåkede fjellparti. 29. JANUAR: BJØRN STEINAR SKARBØ OM STORFJORDENS VENNER, DEL 2

Bjørn Steinar fortsetter foredraget om prosjektene fra Storfjordens Venner. 1. del var i oktober 2017.


22. JANUAR: ERNA BERG ROGNE OM PROSJEKTET MAMA CLARA

Mama Clara driver veldedig arbeid ved barnehjemmet Aintoinette Meo i Chuquibamba, Peru. Erna Berg Rogne  leder arbeidet og har etablert organisasjonen Mama Clara Norge til dette formålet. Erna har samlet en del hjelpere rundt seg og de har presentert prosjektet for Rotaryklubber i distriktet. Det er Hareid Rotaryklubb som er samarbeidsparner til Mama Clara med flere andre klubber i området som støtter prosjektet . Ørskog Rotaryklubb er en av dem. Erna har besøkt barnehjemmet flere ganger og sammen med venner støttet dem på mange måter. Besøk Mama Clara sin hjemmeside for å lese hele historien og se bilder. 

15. JANUAR: KRISTIN SKARBØVIK OM FISKERIDIREKTORATET SINE OPPGAVER

Kristin Skarbøvik er seksjonssjef i forvaltningsseksjonen i Fiskeridirektoratet i Ålesund siden 2003. Hun holdt  et foredrag om Fiskseridirektoratet sine sentrale og regionale oppgaver. Region Midt består av fylkene Møre og Romsdal og Trøndelag. Regionskontoret  har en forvaltningsseksjon, havbruksseksjon og ressurskontrollseksjon. Fiskeridirektoratet skal bidra til å oppfylle Nærings- og fiskeridepartementets overordnede mål, som er å sikre rammebetingelsene for en lønnsom og bærekraftig fiskeri- og havbruksnæring samt annet marint basert næringsliv. Visjonen er: Livet i havet - vårt felles ansvar. Vi takker Kristin for et interessant foredrag.Møteinformasjon ørskog rotaryklubb

Møteinformasjon

Møtested: Gamlebanken
Adresse: N/A
Postnummer: 6240
Sted: ØRSKOG
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:30
Møtespråk: noMøtearkiv
rotary lenker
Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge