ARKIV / MØTER 2015

Møter og aktiviteter i 2015


14. desember 2015: FøRJULSFEIRING

I juleperioden går også aktivitetene i Ørskog Rotary Klubb i "roligere farvann" og jula ble lydet inn men med en førjultreff på Gamlebanken. Klubbdriftsleder Gert Rietman åpnet kvelden med å ønske alle velkommen, Åse Kristin Reite leste en julehistorie og innkommende president Janet Roelofs leste en dikt med tittelen "Tenn lys". Medlemmene selv hadde tatt med litt forskjellige matretter og dermed ble det nok mat til alle. Kvelden forsatte i sidesalen med kaffe, risengrøtt og eplekake. Lotteri ble det også. Det ble en veldig koselig stund der praten gikk og latteren satt løs. God Jul!7. DESEMBER  2015: presidentmøte


30. NOVEMBER  2015: BESØK TESLA

Tesla som har gjort stor suksess i Norge med sine luksuriøse biler som går på batteri. Vi besøkte avdelingen på Digerneset, hvor vi ble informert om bilteknologien bak Tesla og produksjonen i USA. Deretter ble det prøvekjøring. I motsetning til en bensinforbrenningsmotor med hundrevis av bevegelige deler, har Teslas elektriske motorer bare én bevegelig del: rotoren. Bilen er rask, jevn og stille. Våren 2016 blir det lansert en SUV-modell.

23. november 2015: siw pek om islam

Siv Pek holdt et lærerik foredrag om Islam.  Islam er en av verdens største religioner. Islam fremmer barmhjertighet og rettferdighet og søker å hele menneskesjelens og samfunnets kvaler. Islam oppmuntrer til ydmykhet, oppriktighet, tålmodighet, gavmildhet og sosial tankegang.

Islamsk fem søyler:

 • Trosbekjennelsen: å erklære at man er muslim skjer ved at man sier Ash-shahadah (trosbekjennelsen
 • Bønn (salah). Fem ganger i døgnet skal muslimer utføre en fast rituell 
 • Fasten (sawm) i måneden ramadan.
 • Pilegrimsreisen (hadjj). Den innebærer å reise til Mekka i en bestemt tidsperiode.
 • Velferdsskatt (zakat)   
En kort film om muslimer: https://www.youtube.com/watch?v=JMQjyRc7eiY


16. november 2015: BESØK ANITA'S SYSTUE

Mens medlemmene av Rotary ble omkranset av ulldotter i alle farger i Anita's systue informerte Anita Ringmo og Jorunn Langleite om virksomheten på Amdam. Anita har hele sitt liv vært interessert for å sy og strikke. Hun startet sin systue i 1988 heime "på kjøkkenbenken" i Stordal, som hun selv sa det. Etterhvert flyttet hun til større lokale i Stordal og i september 2015 ble det også en egen systue på Amdam. Lokale er stort og lys og med en sittekrok midt i stuen kan de som vil ha det litt sosialt sette seg for en kopp kaffe mens også strikkearbeid kan tas frem. Det ble en hyggelig stund og etter at Ivar Holmeide takket damene kom Anita med en melding: klubben får en herrebunad som kan brukes til utlodning. Dette var en stor overraskelse og medlemmene var helt målløs. Tusen hjertelig takk!9. november 2015: liv marit nystad, kommuneplanleggeren

Liv Marit Nystad, utdannet landskapsarkitekt, fortalte om hennes arbeid i Ørskog kommune. Liv Marit bor i Norddal og arbeider nå som kommuneplanlegger i Ørskog. Hun er blant annet ansatt for å arbeide med kommuneplanen med samfunnsdelen, men hun arbeider også med reguleringsplanen og den nye skolen som skal bygges.2. november 2015: presidentmøte

 

26. OKTOBER 2015: Fårikålkveld

De ble en hyggelig Fårikålkveld på Gamlebanken. Vi var med 18 personer.19. OKTOBER 2015: KRISTIN MARIDAL

Kristin Maridal er journalist og forfatter av romanen "Love deg aldri". Hun er også kjent som deltaker på tv-programmet "ingen grenser". Med stor begeistring fortalte Kristin om hennes bokprosjekt, som skal bli en trilogi, og om utfordringene hun møter som forfatter, også når det gjelder å finne et godt forlag og gode salgskanaler.

Love deg aldri er et drama om unge Karen og tre generasjoner kvinner i et mannsdominert gruvesamfunn i Romsdal. Det er en historie om politisk og seksuell oppvåkning fra 1960-tallet til i dag, om plutselig død, avfolkning av små samfunn, skyld og skam og det sterke båndet mellom to søstre.  Vi takker Kristin for denne kvelden og ser fram til å lese hennes bøker.
12. OKTOBER 2015: BESØK STRÅLETERAPIAVDELINGEN ÅLESUND SYKEHUS

Ørskog Rotaryklubb fikk muligheten å besøke den nye stråleterapieavdelingen på sykehus i Ålesund. Theo Baas, stråleterapeut og bosatt på Sjøholt, ga en presentasjon, der han fortalte om hva hans jobb og stråleterapi innebærer, før vi fikk en omvisning på selveste avdelingen. Det ble et interessant besøk og vi takker Theo for at han brukte sin fritid for å ta oss imot.
5. oktober 2015: årsmøte ørskog rotaryklubb

Med de vanlig årsmøtesaker, som årsmeldingen og regnskapet 2015/2016.


21. september 2015: stolt mat

Janet Roelofs fortalte om Stolt Matbutikken hun og Gert Rietman åpnet i Sjøholt sentrum 16. mai i år. Ideen oppsto i mars og bare to måneder senere ble butikken åpnet. I butikken kan du handle matvarer fra stolte matvareprodusenter i Møre og Romsdal.


14. september 2015: dugnad gamlebanken


7. september 2015: presidentmøte


31. augusT 2015: BESØK gresk ortodoks kloster i norddal

Med 18 personer besøkte vi det gresk ortodokse klosteret i Valldal. Vi ble med på kveldsbønnen (Esperinos), middagen, og ettermiddagsbønnen. Deretter ble vi invitert til kaffe og te. Abbedisse Thavoria, som opprinnelig er fra Ørskog, informerte oss om livet på klosteret og om klosterordenen. Vi føler oss veldig priviligerte å ha vært med på kveldsbønnen og middagen.


En dag på klosteret:

 • 04.30: Ei av nonnene ringer i kyrkjeklokka og går så rundt huset og slår på ein talanto (treplanke) og kallar inn til bøn. Dette skjer tre gongar fram til klokka fem.

 • 05.00: Morgonbøn. Denne varer om lag halvannan time. Éin time ekstra dersom dei har prest.

 • Etter bøna: Forskjellege gjeremål, som til dømes handarbeid, stelling av hønene i hagen, reingjering, kontorarbeid, ta seg av besøkande.

 • 09.30: Timebøn fram til klokka ti.

 • 10.00: Middag i matsalen, med opplesing av tekstar frå kyrkjefedrene eller tekst om dagens fest.

 • 17.00: Esperinos, ei kveldsbøn. Dei går til matsalen, og etter måltidet er det apodipno – ei ettermatsbøn. Avsluttar dagen med å be kvarandre om tilgjeving.

 • 21.00: Ro. Tid til personleg bøn. Kvar enkelt har fått utvalde skrifter frå deira andelege far i Hellas.

Vi takker abbedisse Thavoria og de andre fire nonnene for et uforglemmelig besøk.

25. augusT 2015: besøk fra guvernøren

På tirsdag 25. august fikk vi besøk av den nye guvernøren Odd Jarle Hagen (Haram RK) og Ass. Guvernør Harald Tronstad . Styret hadde et fint møte med guvernøren som var  oppriktig interessert i det Ørskog Rotary jobber med. Etter møtet fikk guvernøren utdelt ØR sin fane av presidenten Ivar Holmeide. Han fikk også en omvisning i Gamlebanken, og var svært imponert over alle dugnadstimer medlemmene har brukt for å sette og holde huset i stand. Deretter reiste guvernøren til Brattvåg for å ha et møte med Rotaryklubben der. Ørskog Rotary reiste til Brattvåg til et fellesmøte. Der fikk vi servert gode smørbrød og derpå fortalte guvernøren om sine møter med begge klubbene, samt at han fortalte om sine aktiviteter i Rotary. Spesielt land som Georgia, Aserbajdsjan og Armenia er han interessert i og har han hjulpet med å samle inn penger til et vannprosjekt i Armenia. Vi bruker gjerne anledning å takke Brattvåg RK for å stille med lokale, samt mat og gjestfriheten.

17. augusT 2015: BESØK VEKST ØRSKOG As

Mandag 17. august besøkte vi Vekst Ørskog AS, et selskap som driver med produktutvikling, opplæring, produksjon og salg av varer,
tjenester, m.m., og skaper sysselsetting for menneske med  funksjonshemming. Rune Vesterås, daglig leder, og Anders Hallstensson, produksjonsleder, viste oss rundt og fortalte med  entusiasme om Veskt Ørskog. Også miljøstasjonen på bakkeplanen, som er en del av Vekst Ørskog, ble tatt med i omvisningen. Vi takker så mye!


10. august 2015: presidentmøte

Første presidentmøte etter sommerferien.


6. juli 2015: presidentmøte

Det ble første presidentmøte med den presidenten Ivar Homeide og siste møte før sommerferien.


30. JUNI 2015: presidentskifte

Mandag 30. juni ble Ivar Holmeide ny president i Ørskog Rotaryklubb. Avtroppende president Gert Rietman ønsket den nye presidenten lykke til med vervet, og takket alle medlemmer for innsatsen i året som ligger bak oss. Det ble en hyggelig kveld med deilige kaldtbordretter på Ørskog Fjellstova.
15. JUNI 2015: EGO-FOREDRAG HARRY KLEIN HULSE

Harry Klein Hulse holdt et foredrag om sitt liv, sin utdanning og yrkeskarriere. Fra blant annet utdanning og arbeid som snekker til ungdomsarbeider og driver av Ørskog Fjellstova.14. JUNI 2015: POLIOMARSJEN

Søndag 14. juni arrangerte Vestnes og Ørskog Rotary Klubb ein turmarsj på Ørskogfjellet. Målet var å samle inn pengar til prosjektet som Rotary klubbane verden over har stått i bresjen for, nemlig utrydding av polio. Trass «vanskeleg» vær var det tett på 60 personer registrert i løpet av tre timer. Registreringsavgift, kjøp av pins og pølse førte til innsamling av vel 8000 kroner. Beløpet blir i sin heilheit overført til Rotary International sin konto ”End polio now”.27. mai - 1. juni 2015: nederlandreise

Det ble en fantastisk reise til den østlige delen av Nederland, med overnatting i hansebyen Zwolle. Torsdag kveld besøkte vi Oosterbeek Rotaryklubb. De dagene vi var i Nederland besøkte vi blant annet Nasjonalpark De Hoge Veluwe, med Kröller Müllermuseet, St. Hubertus Jaktslott, en mini-ølbryggeri, en stor gård med mer enn 600 melkekyr, hansebyen Zwolle, Nordens Venetia Giethoorn, og mye mer.11. MAI 2015: Flyktningekonsulent silje vereide

Flyktningekonsulent for Ørskog og Skodje Silje Vereide fortalt om sitt arbeid som flyktningekonsulent i disse to kommuner.

Å busette flyktningar er ei oppgåve for heile kommunen, men flyktningtenesta skal vere pådrivaren i arbeidet. Flyktningtenesta skal blant  annet koordinere tenester med andre kommunale einingar, løyse det praktiske ved busettinga, være kontaktledd mellom kommune, lokalsamfunn og flyktning, gje rettleiing og opplæring til flyktningane (bu i norsk bustad, kunnskapar ein må ha for å bu i Noreg), og tilretteleggje for integreringsarbeid.


4. mai 2015: presidentmøte


27. april 2015: idemyldring | åpen møte

En uformell og hyggelig møte på Gamlebanken.20. april 2015: besøk h-vindet

Ørskog Rotaryklubb fikk en omvisning i de nye industrilokalene fra H-produkter, på Stette. H-Produkter er en av Nordens ledende produsenter av vedlikeholdsfrie vinduer og dører i vinyl.  Da H-Produkter ble etablert i 1989, var det med bakgrunn i historie og erfaring med vinduer siden 1959. Det var årstallet da Harald Kvasnes oppfant det kjente Husmorvinduet, og inngikk et samarbeid med forretningsmannen Egil Flakk. Husmorvinduet var vinduet som kunne snus rundt sin egen akse og dermed enkelt vaskes fra innsiden. På midten av 70-tallet ble navnet endret til H-vinduet, og i dag produseres H-vinduet ved 6 fabrikker spredt rundt om i landet. H-Produkter er Norges eneste produsent av H-vinduet i vinyl. Det vedlikeholdsfrie vinduet har fått merkenavnet H-vinduet plus+13. april 2015: eldrefesten

Denne mandagen var det duket for det årlige eldrefesten og utdeling av den gylne spaserstokken, i samarbeid med Ørskog Sparebank. Det ble en vellykket og hyggelig kveld på Ørskog samfunnshuset.6. april 2015: presidentmøte


23. mars 2015: om kommuneREFORMEN

Ordfører Thorbjørn Fylling holdt et foredrag om kommunereformen, om alternativene og veien videre.


16. mars 2015: torskeaften

Torskeaften har blitt en tradisjon, som vi feirer i lag med våre venner fra Vestnes Rotaryklubb. Det ble en hyggelig kveld med god torsk og deilige søtsaker som dessert, og med interessante historiefortellinger fra diverse medlemmer. Ørskog Rotary klubb har på denne kvelden også hilst Harry Klein Hulse fra Ørskog Fjellstova velkommen som nytt medlem.
9. mars 2015: jo even tomren

"Bluesgeneralen" Jo Even Tomren er ildsjelen bak Ørskog Bluesfestival, som organiserers for femte gang i år. Han fortalte om de siste fire festivaler og om den frivillige innsatsen. Drømmen er å få  Eric Clapton til bygda, en eller annen gang.2. mars 2015: presidentmøte27. FEBRUAR 2015: TIL MINNE OM JOSTEIN VESTRE

f. 09.05.1938   d. 21.02.2015

Jostein Vestre ble medlem av Ørskog Rotaryklubb i januar 1990, da han var 51 år.  Han var president i to perioder, i 1997/1998 og i 2008/2009. I disse 25 år har han lagt ned et stort arbeid i Ørskog Rotaryklubb, og ikke bare i sine perioder som president. Han har betydd veldig mye for Gamlebanken, hvor Rotaryklubb har sine møter, hver mandag kveld. Jostein Vestre har gjort en formidabel innsats i forbindelse med restaurering og vedlikehold av Gamlebanken, som startet i 2003.  Han støttet Gamlebankenprosjektet både økonomisk og dugnadsmessig. Også etter at Jostein ble rammet av kreft prøvde han å være med på Rotary sine møter og bedriftsbesøk, så ofte som mulig. Og helt til de siste møtene han var med på viste han stor interesse og engasjement.

Alle Rotaryvenner takker Jostein for alt han har gjort og betydd for Rotaryklubben.24. FEBRUAR 2015: feiring av 110 år rotary

Vestnes Rotaryklubb inviterte Ørskog Rotaryklubb til å feire Rotary sin 110 års (pluss 1 dag) bursdag. Det ble en hyggelig kveld med middag på Vestnes Fjordhotell. Knut Flølo fikk tildelt utmerkelsen "Paul Harris Fellow" fra presidenten Anders Per Grotle. Vi takker Vestnes Rotaryklubb for denne kvelden.
23. FEBRUAR 2015: Aina ØYEN Henden, skolerektor

Ny einingsleiar/rektor ved Sjøholt og Skarbø skule, Aina Øyen Henden holdt et engasjert foredrag om hennes yrkeskarriere og hvordan hun ble skolerektor i Ørskog. Før hun begynnte i Ørskog kommune i september 2014 var hun ansatt som skoleansvarlig i Sør-Fron kommune i Gudbrandsdalen.
16. FEBRUAR 2015: BESØK FJORDLAKS, ÅLESUND

Mandag, 16. februar besøkte Ørskog Rotaryklubb Fjordlaks i Ålesund. Vi fikk en visning på produksjonsannlegget for ørret og klipfisk. En stor og effektiv bedrift med ca. 10 millioner kroner omsetning per arbeidstaker. Etter den 1,5 timers visning ble det en felles lunsj i byen.9. FEBRUAR 2015: gRO-BERIT STAVHEIM, STYRKELØFTER

Gro-Berit Stavheim fra Sjøholt holdt et interessant foredrag om styrkeløfting, om det hun har oppnådd i denne spennende idretten, om det forholdsvis store styrkeløftemiljøet i Ørskog, om treningene og NM-, EM- og VM-kampene. I Ørskog er Gro-Berit den eneste kvinne som driver med styrkeløfting.2. februar 2015: presidentmøte


26. januar 2015: harry klein hulse fre ørskog fjellstova

Harry Klein Hulse er opprinnelig fra Nederland. Sammen med kona Hilde driver Harry, som opprinnelig er fra Nederland, Ørskog Fjellstova. Han fortalte om hvordan det var å flytte til Nederland og drive foretaket på fjellet.


12. januar 2015: ODD FELLOW ORDENEN

Arvid Furseth, som er medlem i Ørskog Rotaryklubb, informerte om Odd Fellow Ordenen. Odd Fellow Ordenen baserer sitt budskap på medmenneskelige verdier, og søker å gi medlemmene gode etiske holdninger. For å bli medlem i en loge må man ha en fadder og to personer man kjenner godt, som referanser. Kjenner man ingen, men ønsker å bli medlem av en Odd Fellow eller Rebekkaloge, så kan man ta kontakt med den loge som er lokalisert i nærmiljøet. Det finnes loger i alle byer og på de fleste tettsteder i landet.


5. januar 2015: presidentmøte

Møteinformasjon ørskog rotaryklubb

Møteinformasjon

Møtested: Gamlebanken
Adresse: N/A
Postnummer: 6240
Sted: ØRSKOG
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:30:00
Møtespråk: no


Les mer
rotary lenker
Loading RSS...