27. februar 19:30 | the father | ørskog kino
Ørskog Rotaryklubb inviterte til en gratis visning av filmen The Father, som omhandler en problemstilling mange kan relatere seg til, og har en realistisk tilnærming til demens som anerkjenner både smerten og kjærligheten man føler overfor en forelder som er i ferd med å bli borte. En rørende film med Antony Hopkins i hovedrollen. Visningen ble en suksess, med 75 besøkende!20. FEBRUAR 19:30 | BEDRIFTSBESØK VIDDAL AUTOMATION PÅ HÅHJEM

Viddal Automation er en automasjonsbedrift på Håhjem som leverer automasjon, robotløsninger og service. Daglig leder Steffen Viddal viste oss bedriften og informerte oss om virksomheten. Vi kan være stolte av å ha høyteknologiske bedrifter som Viddal Automation i vårt distrikt.


13. FEBRUAR 19:30 | PENSJON I PERSPEKTIV| ESPEN SKARBØ

Espen Skarbø er eiendomsmegler MNEF i Møremegling. Han holdt et interessant foredrag om endringer i boligbehovet når man blir eldre (fra en stor enebolig til en leilighet, for eksempel), hva man må  tenke på når man selger sin bolig og ønsker å kjøpe en eiendom som er tilpasset det nye behovet (mindre areal, en etasje, mm.)
the rotary foundation: Ørskog rotaryklubb er klubb nr. 1 i distriktet

Rotary International hedrer Ørskog Rotaryklubb for den økonomiske støtten klubben har gitt til The Rotary Foundation in 2021/2022. Vi er klubb nr. i i distriktet.

23. JANUAR 19:30 | ANDREA LOTHE | IMPANDE FOUNDATION

Andrea Lothe er daglig leder i Impande Foundation Norge. Impande bidrar til at barn og unge fra sårbar bakgrunn i sørlige deler av KwaZulu-Natal og nordlige deler av Eastern Cape i Sør-Afrika gis muligheter til å utvikle sine evner og talent.  Så langt har Impande Norge bidratt med nesten 90 leverte prosjekter. Arbeidet finansieres gjennom innsamlingsaksjoner, bedriftsstøtte, fondsstøtte og donasjoner fra enkeltpersoner. Andrea holdt et inspirerende foredrag, hvor hun viste sin engasjement.

Ørskog Rotaryklubb ønsker å gå inn et samarbeid med andre klubber i vårt distrikt, for å få til et Rotaryprosjekt i samarbeid med Impande. Det er allerede lokale Rotarykontakter i KwaZulu-Natal og Eastern Cape i Sør-Afrika.


9. JANUAR 19:30 | HAAVARD FARSTAD | SINGNORDIC

Vi startet det nye året med et foredrag fra Haavard Farstad, direktør i SingNordic, et selskap som bistår norske firmaer som ønsker å investere i Sør-Øst Asia, Kina, Korea og Japan. Han fortalte oss hvordan det er å drive forretning med disse land, om mulighetene, utfordringenen og kulturforskjeller. Et meget interessant foredrag.SOVEPOSER TIL UKRAINA

En av våre medlemmer har tatt initiativet til å samle inn soveposer til befolkningen i Ukraina. De første soveposene fra Ørskog har allerede blitt tatt i bruk i dette krigsrammede landet. Et veldig bra, riktig og viktig initiativ, som vi støtter for fullt. Nå ønsker vi å sende mange flere soveposer som tåler en del kuldegrader til Ukraina.  Ikke vent med ditt bidrag. Det haster! Du kan levere dine soveposer til Stolt Matbutikken på Sjøholt. Vi ordner med resten. Du kan også bidra økonomisk, så kjøper vi inn soveposer. Gå til prosjekter på denne hjemmesiden for mer informasjon om resultatene så langt.
28. NOVEMBER 19:30 | FORFATTER OG JOURNALIST SVEIN LINGE OM KRIGSHELTEN RUBIN LANGMO

Forfatter Svein Linge har skrevet boka om Rubin Langmo, som gikk inn i krigen 9. april og gikk ut av den da  tyskerne overga seg til ham som høyeste offiser i Trondheim i maidagene i 1945. At ikke flere har hørt om Rubin Lamgmo er litt merkelig med tanke på hans CV under krigen. Det ble et veldig interessant foredrag hvor Svein ikke kunne  fortelle alt. Men heldigvis kunne vi kjøpe boken om Rubin Langmo.14. NOVEMBER | PENSJON I PERSPEKTIV | KRISTIN EVJEN

Kristin Evjen er fysioterapeut, spesialist i sexologisk rådgivning og har i tillegg utdannelse i kognitiv terapi, ACT (aksept og forpliktelses-/engasjementsterapi), coaching og klassisk og medisinsk akupunktur. Kristin er også sertifisert PREP-terapeut og Parsjekk-terapeut fra Modum bad. Hun holdt et spennende  foredrag om hvordan pensjoneringen kan påvirke parforholdet, og hvordan man som par kan forberede seg på den nye hverdagen.
7. NOVEMBER | PENSJON I PERSPEKTIV | GERT DE MULDER

Gert de Mulder fra Belgia er nevrokirurg. Han er deltidsinnbygger i Ørskog, hvor han har en feriebolig. Vi blir alle eldre, men hva betyr det for hjernen vår? Hva skjer med hjernen vår når vi blir eldre? Hva kan vi gjøre mindre bra enn før og hva bedre? Gert de Mulder holdt et interessant foredrag om hva som skjer i hjernen din når vi blir eldre. 
24. OKTOBER 2022: Lene sørumshagen sødal, stiftelsen livsglede for eldre

Lene Sørumshagen Sødal fra Stiftelsen Livsglede for Eldre holdt et inspirerende om stiftelsen sitt arbeid. Ørskog Rotaryklubb ønsker gjerne å jobbe videre med konseptet.
17. OKTOBER 2022: sveining remøy, rådgiver familie og pensjonsytelser nav

Sveinung Remøy er rådgiver i NAV Familie- og pensjonsytelser Ålesund, og har arbeidet ved enheten siden starten i desember 2008. Hovedansvarsområdet er alderspensjon. Sveinung holdt et lærerikt foredrag om våre økonomiske rettigheter som pensjonist.19. SEPTEMBER 2022: LARS SAURE OM KOSTHOLD OG TRENING FOR ELDRE

Lars Saure er personlig trener og veileder innen kosthold og trening. Han holdt et foredrag om dette temaet, og at det er mulig å få mer energi ved små endringer i kosthold. Dette var første foredrag i rammen av Pensjon i Perspektiv-programmet.12. SEPTEMBER 2022: BEDRIFTSBESØK PLA-MEK SYKKYLVEN

Pla-Mek ble etablert i 1992 og har siden starten hatt en spennende utvikling. I dag er bedriften en av landets ledende sprøytestøpere, og bedriften har fortsatt ambisjoner for vekst og utvikling. Vi takker daglig leder Kai Roger Bjørdal  og fabrikksjef Bjarne Olav Velle  for en meget interessant orientering og visning. 


5. september 2022

I dag var det presidentens møte, hvor vi gikk gjennom programmet for denne måneden. Dette blir en interessant måned med bedriftsbesøk, foredrag fra Lars Saure i rammen av prosjektet "Pensjon i Perspektiv, og guvernørbesøket 26. september.


15. august 2022

Høstprogrammet 2022 er nesten ferdig, med mange interessante foredragsholdere. Sjekk klubbkalenderen for å få en oppdatert oversikt. Alle foredrag er åpne for alle.

Vi ønsker Arne Abelseth velkommen som nytt medlem.


ØRSKOG ROTARYKLUBB PRESENTERER: PENSJON I PERSPEKTIV

Velkommen til en spennende og inspirerende foredragsrekke til deg som snart skal pensjonere deg eller til deg som allerede har blitt pensjonert. «Pensjon i Perspektiv»: fra yrkesliv mot et liv som hel eller delvis pensjonist retter seg mot alle mennesker i alderen fra 60 år, med partner. Er du arbeidsgiver, så kan du sende ansatte som nærmer seg pensjonsalderen til foredragsrekken. Alle foredrag er gratis og åpne for alle.

I tillegg til foredragsrekken skal vi også ha to kvelder hvor vi intervjuer pensjonister om deres pensjonering, hvordan det var å slutte og hvordan de har forberedt seg på sin nye framtid.

Å slutte på jobb er en stor forandring for deg (og partneren din). Med en rekke foredrag og intervjuer markerer «Pensjon i Perspektiv» en ny start fra et liv der lønnet arbeid var sentralt til en ny og spennende livsfase som kan fylles ut på alle mulige måter. 

Livet som kommer

«Pensjon i perspektiv» gir deg muligheten til å reflektere over din nye framtid sammen med din partner og med eksperter fra diverse organisasjoner og bedrifter. Mangfoldet av deltakere og foredragsholdere sikrer verdifull erfaringsutveksling. Hva betyr det for meg å slutte på jobb? Hvordan kan pensjoneringen påvirke forholdet hjemme? Hvordan kan jeg ta vare på helsen og kroppen min? Hva er pensjonsrettighetene mine? Er du økonomisk forberedt? Hva med arv og testament? Hva er et meningsfylt liv for meg? Hva skal vi gjøre med det store huset vi bor i? Kan jeg starte å studere som pensjonist? Hva gjør jeg med all fritiden jeg får? Hva betyr et godt kosthold for meg? Og mye, mye mer. 

Med foredragsrekken og intervjuene Ørskog Rotaryklubb organiserer forbereder du deg og partneren din optimalt på din nye fremtid. Målet er å øke din forståelse av din egen situasjon, dine utfordringer og dine muligheter.

Vi baserer oss på en modell av de syv livsområdene: Arbeid | Kropp og helse | Soaiale forhold | Et meningsfylt liv | Mat og kosthold for eldre | Fritid | Økonomi

Alle foredrag er gratis og åpne for alle, og finner sted i Ørskog Rotaryklubb sitt hus, Gamlebanken, på mandager fra kl. 19.30 – 20.30. 7. mars 2022

Det har vært veldig stille på Ørskog Rotary sin hjemmeside, men nå tar vi opp tråden igjen.  Etter en pause i forbindelse med jobb og eget firma  har jeg kommet tilbake som medlem og innkommende president i Ørskog Rotaryklubb.  Samtidig har jeg fått ansvar for hjemmesiden. Jeg føler meg mer enn velkommen i Rotaryklubben, og håper at jeg kan friste flere å være med i klubben,

Gert RietmanØrskog Rotary klubb

Ørskog Rotaryklubb er en av klubbene i Distrikt 2305 som er Hedmark, Oppland, Romsdal og Sunnmøre. Klubben har ca. 20 medlemmer.

Vi møtes hver mandag kl. 19.30-20.30 hos Gamlebanken ved Steinholtkrysset på Sjøholt.


 

Møteinformasjon ørskog rotaryklubb

Møteinformasjon

Møtested: Gamlebanken
Adresse: N/A
Postnummer: 6240
Sted: ØRSKOG
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:30
Møtespråk: noMøtearkiv
rotary lenker
Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge